La nova nova reforma educativa

Aquesta setmana se n’ha parlat molt i s’ha criticat que cada govern faci la seva reforma i trepitgi l’anterior sense deixar suficient temps per a avaluar-la. Hi estic d’acord, però molt poc he sentit a parlar sobre els canvis que proposa.

Deixant de banda la pressa pel canvi, crec que la nova nova reforma educativa té punts positius i el principal és escurçar l’ESO i allargar el batxillerat i l’FP. Trobo que fer estudiar totes les matèries durant tants anys a tothom és una pèrdua de temps, sobretot en un món on el coneixement es ramifica cada cop més i necessitem gent especialitzada en cada branca. En els meus últims anys d’ESO envejava els meus pares, que van poder escollir camí dos anys abans que jo.

Si jo hagués tingut la mateixa sort, la meva base química hauria estat més àmplia, hauria arribat a la universitat amb més coneixements rellevants en la meva matèria i això hauria servit per millorar el meu rendiment o fins i tot perquè la universitat pogués apujar el nivell. No ens enganyem, per molta cultura general que vulguem infondre a les noves generacions, acabaran seleccionant el que els és útil i oblidant la resta, com tots hem fet sempre. Ells hi perden temps, nosaltres malgastem recursos.

I quin mal fa que l’ensenyament obligatori s’acabi al primer curs de batxillerat o d’FP? Els alumnes que ens poden preocupar repetiran algun curs pel camí i no els afectarà, els que no ens han de preocupar podran experimentar una formació diferent i decidir si la finalitzen amb coneixement de causa. Això sí, hauran de canviar el nom a l’ESO si l’ensenyament secundari obligatori acaba un any després.

Això sí, malgrat els punts positius, aprofiten l’avinentesa per tornar a atacar la immersió lingüística. Només espero que els seguim plantant cara.

3 thoughts on “La nova nova reforma educativa

  1. vols un bon model educatiu? Finlandia
    Es super llarg, té alguns trossos una mica demagògics, alguns arguments estan agafats amb pinces, però en general està força bé

  2. Tela, Pons! Jo que sempre intento fer-vos-ho breu i tu em fas llegir això. Ho posaré a la llista de llibres que he llegit.

    Joan, el dia del judici final et perdonaré bastant la vida.

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.