Masterquímica: divulgació química en català

Masterquímica és un esdeveniment de divulgació de química en català. Aquest any se n’ha fet la setena edició, que va començar dimecres passat i acaba avui.

El guanyador.
El guanyador.

En aquest congrés d’escala familiar, una vintena d’alumnes de màster de la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona hem exposat un pòster amb els resultats de la nostra recerca científica amb el requisit afegit de fer-ho en català correcte.

Ahir a la tarda es va fer a la sala Enric Casassas de la Facultat l’acte central del Masterquímica juntament amb el lliurament d’uns premis de relats breus i poesia amenitzats amb algunes lectures que van fer alumnes estrangers i el fill del mateix Enric Casassas. Va ser un acte curiós i molt entretingut per unir la química i el català.

No pecaré de falsa modèstia. Segurament ara no en faria propaganda si no n’hagués guanyat el primer premi. Esperava tenir cert avantatge per la meva formació en lletres, però no confiava en aconseguir el primer premi i ara podeu veure el meu pòster publicat amb una gran estrella amb el número 1 a sobre. Em felicito. [Edició: La web de Masterquímica ja no existeix, m’he quedat sense estrella.]

No cal dir que vam celebrar-ho amb un sopar de biquinis, evidentment.

5 thoughts on “Masterquímica: divulgació química en català

  1. La veritat és que com que en el fons no sóc ni de ciències ni de lletres, de tot plegat només he entès la primera frase: “El vi és antioxidant, antisèptic, antiagregant i anticancerigen” però m’ha semblat molt colpidora.

    Ara bé, com que no em queda clar si les millors qualitats les té l’Albariño, el Cabernet Sauvignon o el del Priorat, els hauré de tastar tots. Hip! visga la kímika! 😉

    L’enhorabona! 😀

  2. No pateixis, Joan; no us em traureu de sobre tan fàcilment.

    Gràcies, Montse! De fet l’estudi només pretén determinar-ne la composició per poder identificar-los i classificar-los. Ho sé, si mires l’etiqueta fas el mateix, més ràpidament i és més barat; però qui et diu que l’etiqueta no està malament? Com tu dius, per parlar de qualitat el millor és fer un tast! Salut!

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.