Projecte Photoshop

He pensat que una bona manera d’avançar en les coses que vull fer és comprometre’m. Vull dir, més exactament, posar-me en un compromís.

Si penso en una cosa que m’agradaria fer o aprendre i em limito a decidir que hi dedicaré un temps, la intenció és queda només en intenció la majoria de vegades. En canvi, si ho publico aquí, la vergonya i el deshonor d’un possible ―i probable― abandonament farà que em posi les piles. Per altra banda, també m’ajudarà a valorar el que realment puc fer perquè no ampliaré la llista tan a la valenta. Avui us dic que vull aprendre a fer servir el Photoshop amb un nivell acceptable per fer tires còmiques o altres il·lustracions.

Molts teniu ben present la meva trajectòria de dibuixant aficionat, les hores que vaig dedicar al còmic del Final Fantasy VII i altres cosetes que vaig fent. Doncs des que vaig entrar al món dels blocs he vist diferents ―i molt bons― webcòmics i m’ha agafat una mica d’enveja. No de la sana, sinó de la dolenta. Jo també ho vull fer. O alguna cosa similar. A més a més, mai no pinto res, ho deixo tot en tons de gris a llapis o a ratlles en bolígraf, més juntes per als colors foscos i més separades per als clars. Amb el Photoshop, però, posar color als dibuixos és molt fàcil. Bé, no és tan difícil i queda més ben acabat com a mínim. De fet, he estat dues setmanes practicant i crec que me’n puc sortir. Això sí, em falta definir un estil perquè ara per ara no tinc taula digitalitzadora. Per tant, o repasso els dibuixos amb el ratolí tàctil o escanejo els dibuixos amb les línies molt ben definides i els pinto directament.

I el compromís és començar a publicar dibuixos abans que acabi el mes. Us deixo algunes mostres de proves que he fet, a veure què us sembla.

Vincent salta a Midgar en paracaigudes.

Nibelheim i un chocobo.

2 thoughts on “Projecte Photoshop

  1. Retroenllaç: Torna Final Fantasy VII « Visc en un bloc

  2. Retroenllaç: Final Fantasy VII – el còmic (1) « Visc en un bloc

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.