Esmolem ben bé les eines

L'escola en català ara i sempre.

Ens segueixen burxant amb la llengua a l’escola i si no ens hi oposem ens destruiran de mica en mica.

Ja sabeu què en penso de quina llengua s’ha de parlar a Catalunya —que hauria de ser obvi tenint una llengua pròpia, però es veu que no. Imposar una llengua forana en un territori amb llengua pròpia annexat a un altre país que l’utilitza i no el respecta tenint en compte que al país segrestat més de la meitat de persones s’identifiquen més amb la llengua forana que amb l’autòctona és un abús amb clara intenció de destrucció cultural.

Ja fa vergonya no poder parlar català a molts llocs de Catalunya; que a sobre quan algú no el parla bé o té interferències del castellà és comprensible o, fins i tot, graciós i quan algú fa catalanades en castellà se’l ridiculitza i se’l tracta d’inculte; només falta que el marginin en l’educació, un dels pilars de la supervivència del català.

Si volguessin introduir una espècie estranya en un ecosistema on perjudiqués altres espècies autòctones, ecòlegs i biòlegs es posarien les mans al cap escandalitzats i ho aturarien. Espero que lingüistes, filòlegs i, de fet, tots els catalanoparlants siguin conscients de què està passant. Jo, com a professor i monitor, seguiré educant en català.

3 thoughts on “Esmolem ben bé les eines

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.