Més propaganda electoral

Atenció, que diumenge hi ha eleccions i he rebut un munt de propaganda electoral. A veure què diuen (ordenats alfabèticament)…

CiU – La seva propaganda incloïa dos fulls, que hi ha molts arbres al bosc. Un portava un text molt passional, però molt buit, a l’estil americà, i estava tan carregat de negreta que perdia tot el sentit utilitzar-la. L’altre és més exaltació amb un quadre de generalitats que diu el que ha de millorar sense dir com i que acaba amb altre quadre que diu que Espanya és dolenta, però no s’hi veu cap pla concret del que CiU vol fer.

CUP-AE – S’han inventat un sobre que es desplega i és la mateixa propaganda per estalviar. La llàstima és que el primer que llegeixis ja sigui mentida perquè diuen que n’envien un per casa per estalviar més, però a casa de la meva mare li ha arribat un per cada un de nosaltres. D’altra banda trobo molt bé que mostrin totes les cares que hi ha darrere de la sigla i que expliquin qui són i donin detalls de què volen.

Repartim confeti amb lletres!

ERC – En la línia de CiU, diuen que Espanya és dolenta i donen la llista del que cal millorar, però sense dir com. No obstant això, com a mínim ERC només gasta un terç de full —i encara li’n sobra amb el contingut que duu.

ICV-EUiA – Quan s’obre el sobre de plàstic del partit verd, es troba un díptic que no sap si ha de posar coma o no a “…i tant(,) si podem!”. En canvi, crec que són els que exposen més clarament quins punts tocaran i com.

PP – Aquesta propaganda és un full doblegat en tres parts amb un contingut absolutament nul. I, alerta, que és bilingüe, però el castellà està per fora i el català a dins. Em produeix cert plaer veure que posen el text en català en rodona, com a text normal, i la versió castellana en cursiva, com a text en una llengua diferent a la principal. Em sap greu saber que no s’adonaran que haurien d’haver representat el text en castellà en rodona per donar-li la mateixa importància que a la traducció en català.

PSC – Si ignorem que el seu díptic es presenta amb l’enorme cara d’expressió incòmodament indesxifrable del seu candidat, encara veiem que dedica un terç del text a criticar en comptes de proposar. Tot i això, és un dels partits que fa explícites alguns dels seus projectes.

PxC – val a dir que donen detalls de què volen fer, no obstant això, també dediquen gran part d’un fulletó de quatre pàgines a criticar els altres partits amb un format periodístic per donar impressió de falsa decència.

Que vagi bé diumenge.

4 thoughts on “Més propaganda electoral

  1. jo encara els tinc tots posats a la tauleta del rebedor com si fossin postals de nadal, a veure quan em decideixo a posarlos al cubell de reciclatge.

    • Si no n’he fet una entrada ja, no esperis cap reflexió. Crec que la cosa no és tan simple i com que no sóc periodista ni sé gaire cosa de política, deixaré que els altres en parlin.

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.