Els regals que vull

Un regal diferent.

Per molt que em dolgui i que no m’interessi, és Nadal. És per culpa dels dinars familiars que no m’agrada? Doncs, amb la intimitat i el secretisme que proporciona publicar coses a Internet us diré que n’és una part. Però això és un mal menor. De fet, de vegades és entretingut i tot. El que fa que el Nadal sigui insofrible són els regals.

El problema que tinc amb els regals és que no sóc gaire expressiu quan els rebo. Encara que algun m’agradi moltíssim i que sigui justament el que em feia més il·lusió, sóc bastant inalterable. Imagineu com ho passava de malament quan tenia cinc anys i rebia un regal i, tant si m’agradava com si no, havia de fingir alegria perquè els grans estiguessin contents. Se suposa que han de ser ells qui pateixen per la felicitat dels petits i no al revés.

Bé, podreu comprendre que la meva aprensió no es limita al Nadal, sinó que s’estén a qualsevol festivitat oficial o oficiosa que impliqui intercanvi de regals. Precisament la meva falta d’expressivitat deriva de l’obligació implícita en el regal. La gran majoria dels que et fan un regal ho fan perquè toca i no apareixen un dia qualsevol de l’any amb un regal sense motiu.

I aquests regals sí que estimulen la meva expressivitat. És molt més bonic que algú em compri alguna cosa que creu que m’agrada sense esperar a cap dia determinat. Reconec que jo ho he fet pocs cops això, però és que la gent té la idea que els regals s’han de tornar. Es crea una mena de compromís, s’institueix una tradició, un anar i venir de regals i es trenca l’espontaneïtat i el desinterès.

Bé, ja ho sabeu, a partir d’ara em podeu començar a fer regals en dies qualsevol sense esperar res a canvi. Friso per començar a rebre’ls.

6 thoughts on “Els regals que vull

 1. Com bé dius, quan algú ens fa un regal que creu que ens agradarà i, sense esperar cap dia determinat, ens sorprèn, el nostre goig desperta.
  Poder si practiquem aquest regalar fora del dia que toca, contribuirem a fer créixer l’atzar i la sorpresa es farà veure més sovint.
  Bones Festes i els millors desitjos per a l’Any Nou!

  • Doncs sí. Precisament fa dues setmanes algú em va regalar una tauleta d’un torró que en algun moment havia dit que m’agradava. Reconec que llavors tampoc no vaig ser excessivament efusiu, però és que també m’estava regalant cinc dies de vacances en la millor companyia i el torró no s’hi pot comparar.

   Bones festes i bon any igualment.

 2. Retroenllaç: Antologia d’aniversaris – 3 « Visc en un bloc

 3. Retroenllaç: Han passat els reis del món « Visc en un bloc

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.