‘Simiocràcia’

SALÓ, Aleix. Simiocràcia. Barcelona: Bebolsillo, 2012. [Títol original: Simiocracia. Traducció de Carme Geronès Planagumà]

“Les causes de la crisi. Els antecedents de la crisi. Els efectes de la crisi. La corrupció irracional. La involució social. El govern disfuncional.”

Crònica de la gran ressaca econòmica.

Crònica de la gran ressaca econòmica.

És evident que aquest llibre és una guia sobre la crisi. Llavors, com s’explica que me l’hagi llegit? Es tracta d’un còmic (història explicada mitjançant una successió de vinyetes que contenen il·lustracions i text alhora [DIEC2]; tot i que les vinyetes siguin d’una pàgina sencera o de dues i que no respongui al paradigma de còmic que hem interioritzat) que exposa uns continguts especialitzats i complexos d’una manera simple, entenedora i humorística.

Si en voleu un petit tast, dediqueu sis minuts i mig a aquest vídeo promocional. Sí, és en castellà com l’original del llibre. No obstant això, aquesta vegada he fet una excepció al principi de comprar els llibres en l’idioma original. He fet coses pitjors.

Malgrat no ser una font a citar en treballs d’economia, ofereix una idea general de la crisi i uns quants somriures, que, d’altra banda, és precisament el que es proposa. És un llibre molt apte per a tothom qui, com jo, no entengui d’economia ni hi vulgui entendre, però no li sàpiga greu estar una mica informat.

És cert que mai no poso fotos dels autors, però també és cert que no tots els autors són l'Aleix Saló.

És cert que mai no poso fotos dels autors, però també és cert que no tots els autors són l’Aleix Saló. (font)

2 thoughts on “‘Simiocràcia’

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.