Un matí al CosmoCaixa Barcelona

Ahir, 3 de febrer, dia del meu Sant —tot i que els calendaris sempre recullin sant Blai perquè és evident que hi ha molt més Blais que Òscars en aquest món— em vaig fer un regal amb la visita al CosmoCaixa Barcelona, l’antic Museu de la Ciència.

Com cada primer diumenge de mes, ahir hi havia molts museus d’entrada gratuïta a Barcelona i vaig decidir anar al CosmoCaixa. Tot i això, el planetari no és gratuït i vaig agafar el val del Carnet Jove —perquè encara ho sóc. El cas és que, com a bons catalans, moltes famílies van aprofitar l’entrada lliure (per estalviar-se 2 o 3 euros!) i hi havia una cua digna de Port Aventura per a les entrades del planetari i vaig decidir tornar-hi un dia que s’hagi de pagar.

No recordo el temps que feia de l’última visita, però tot segueix igual. La meva part preferida —i la de qualsevol amb un mínim de criteri— és encara la de la matèria inerta de la sala de la matèria; és a dir, la de la física, la química i la tecnologia, evidentment. El bosc inundat també és bonic, però és més propi d’un zoològic. També tenia ganes de provar el telescopi de so, dos plats com antenes parabòliques que permeten parlar a uns trenta metres, però no hi vaig saber arribar.

El pitjor d’aquest tipus de museus són els pares —no els nens—, que no entenen el sentit del museu i hi porten les criatures a passejar i a tocar i jugar sense sentit amb el que troben. Es poden comptar amb els dits d’una mà les famílies que aturaven els fills i els llegien l’explicació per intentar que entenguessin les activitats.

Bé, ja sabeu què podeu fer de dimarts a diumenge de 10 a 20 h per 3 euros.

CosmoCaixa Barcelona.

Exterior del CosmoCaixa Barcelona.

3 thoughts on “Un matí al CosmoCaixa Barcelona

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.