Salvem els ecosistemes aquàtics

No havia treballat mai tant una tardor com en aquesta. I la culpa és vostra. Aquí s’hi inclou qualsevol ésser que habiti la Terra, però sobretot els humans com a font del problema.

Els últims tres mesos he tingut una immensa càrrega de feina de tres projectes de recerca. Tots estudien la contaminació química de l’aigua i els ecosistemes que l’envolten, incloent-hi el sòl i els animals.

La contaminació, l’ús de l’aigua i l’ús del sòl són factors que amenacen els sistemes aquàtics. La contaminació de l’aigua és un tema complex amb conseqüències sobre el medi ambient i la salut humana.

Logotips de tres projectes que estudien el medi aquàtic

Logotips de tres projectes que estudien el medi aquàtic

L’objectiu del projecte SEA-on-a-CHIP és analitzar l’aigua marina en temps real. Per aconseguir-ho, s’està desenvolupant un sensor flexible que analitzi l’aigua in situ i enviï la informació a terra ferma. Seria un sistema automàtic d’alarma que podria avisar ràpidament de qualsevol canvi en zones d’interès.

Pel que fa a la salut humana, tot i que el peix i el marisc es consideren menjars saludables i segurs, poden transferir contaminants del medi aquàtic als humans quan s’ingereixen. L’ECsafeSEAFOOD  avalua la seguretat d’aquests aliments en relació amb unes famílies de compostos seleccionades.

Addicionalment, els factors d’abans combinats amb l’escassetat d’aigua poden causar efectes desconeguts als recursos hídrics. El projecte Globaqua estudia aquests factors en rius per millorar les polítiques de gestió de l’aigua.

En resum, dotzenes de científics dediquen un munt d’hores a mantenir els sistemes aquàtics controlats i a assegurar que el peix i marisc estan en bon estat i que disposem d’aigua neta. Si ens voleu ajudar, utilitzeu qualsevol producte de manera responsable i gestioneu bé els residus que genereu.

2 thoughts on “Salvem els ecosistemes aquàtics

  1. Per això has anat tan ocupat que ni tan sols has tingut temps de publicar? I el que és més important, no t’he vist des de fa molt en el meu blog!

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.