Accident al laboratori

Fa poc vaig tenir un accident al laboratori.

Per a accedir a un màster de química et demanen haver fet un curs en prevenció de riscos als laboratoris de recerca. Si no l’has fet, et fan firmar un document que et compromet a fer-lo per a poder obtenir el títol.

Si ho penses bé, és bastant absurd que hi hagis d’assistir abans d’obtenir el títol i no abans d’entrar al laboratori. Quan el fas t’adones perquè és així. En realitat el curs és una jornada. De fet, és una xerrada de quatre hores. Llargues i avorrides, però només quatre. No t’expliquen res que no t’hagin dit ja mil vegades a les pràctiques durant la carrera: sortides d’emergència, dutxes, rentaülls, mantes apagafocs, extintors, gestió de residus, bates, ulleres, guants…

Però hi ha coses molt més perilloses que no te les diuen i aquest va ser el meu problema.

Estava fent la ronda recollint la gent a l’hora de dinar. Vaig entrar al laboratori d’una noia que sempre fa olor a Nenuco. Ella ho nega i diu que és perfum de vainilla. Precisament per això.

Em vaig asseure al seu costat mentre acabava unes anàlisis amb el TOF. Vam acordar que aniria a avisar els d’un altre laboratori i la passaríem a buscar cinc minuts després. L’accident va ser llavors, quan m’aixecava.

Imagineu una taula de dimensions considerables que té instal·lat al damunt un aparell igual de gros, però molt més pesat i car (sobretot car). I aquest aparell ionitza les substàncies i analitza els ions per espectrometria de masses amb un camp magnètic. Cosa fina. Doncs quan m’aixecava em vaig donar un cop al genoll amb la vora de la taula.

Sí, el més perillós del laboratori és el mobiliari.

Va ser un d’aquells cops fluixos, però just al lloc. Em vaig plegar a terra pensant que moriria jove i atractiu, comentari que va fer molta gràcia a la Nenuco encara no sé per què.

El que vull dir és que d’extintors, dutxes i mantes apagafocs no n’he vist fer servir mai, però d’accidents absurds ens en passen sovint a un o altre. No estaria malament que en fessin un breu avís el dia de la jornada de prevenció de riscos.

5 thoughts on “Accident al laboratori

  1. Mira que m’han dit coses, però Nenuco… mai! Més et val que vagis coneixent el mobiliari del laboratori, ja saps que d’aquí res et fitxaran!

  2. Jo ja fa un temps que t’ho dic, eh! Pel que fa al mobiliari, tranquil·la. M’estic fent uns plànols per familiaritzar-m’hi. Només espero que no em canviïn les taules de lloc amb els nous aparells.

  3. No sé de què et queixes…vas deixar passar una oportunitat de morir jove i atractiu, que és el que sempre dius que desitges! hehe 😛

  4. Vas quedar com tot un home davant de la Nenuco, eh? Amb demostracions de fortalesa així no se’t deu resistir cap dona…

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.