El valor de l’amistat

Dissabte vaig netejar l’habitació.

No penseu que ho dic perquè no la netejo mai. Però hi ha neteges per sortir del pas i neteges a fons. Dissabte vaig fer una neteja a fons.

Feia un temps que no en feia d’aquestes. Últimament em limitava a agafar un drap i treure la pols visible, la de sobre dels objectes i de la part de davant dels objectes dels prestatges. És a dir, no netejava la pols de darrere de les files de llibres, ni del prestatge de dalt de tot ―que no es veu si no puges a una cadira―, ni de sobre dels mobles ―que no es veuen ni pujant a una cadira.

Per norma només netejava realment a fons en èpoques d’exàmens. Principalment per evitar estudiar. Netejava a fons, em passava dos o tres videojocs, llegia un o dos llibres per setmana… Les èpoques d’exàmens eren realment productives, per a qualsevol cosa no acadèmica.

Però no tinc una època d’exàmens des del 2008.

No us escandalitzeu ara. He tingut altres moments de crisi nerviosa i estrès que m’han fet netejar. Tot i que ara fa uns mesos que visc molt tranquil.

Per sort, aquest cap de setmana van venir a casa dos amics de lluny (un cada dia) i es van quedar a dormir i, per decència (encara que ells no puguin veure el que no es veu), vaig fer una neteja a fons. Per aconseguir la pau interior suposo.

Així que dissabte no només vaig netejar, també vaig aprendre una cosa molt important: el veritable valor de l’amistat. Un amic de debò és el que ve de lluny perquè netegis l’habitació i puguis viure en un lloc espiritualment decent durant mig any més.

3 thoughts on “El valor de l’amistat

  1. Encara no t’havia llegit i el primer article que et llegeixo, m’ha fet molta gràcia. M’agrada la manera que ho expresses i com lligues les idees de la neteja amb l’amistat, que, en un principi, semblen dos conceptes que no tinguin res a veure l’un amb l’altre. I jo que creia que les amistats servien per a altres coses… Encantada de llegir-te.

  2. Moltes gràcies, Grocdefoc. Ja veus que de vegades descobrim coses curioses en aquesta vida. Tot és fixar-s’hi 😛

    I a veure si dura aquesta pau, Anna, a veure si dura…

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.