Monitors per diners

La setmana passada em van trucar per fer una substitució de monitor de menjador a prop del laboratori, a Sarrià. No era una escola pública, era del tipus que poden pagar les família de Sarrià. Automàticament imaginem nens amb uniforme, escola religiosa, passadissos tipus Hogwarts i professors estirats. I no ens equivoquem gens.

Em vaig presentar puntualment a secretaria, on no m’esperaven, i em van enviar cap al menjador erròniament. Allà les cuineres em van enviar cap a algun lloc indefinit del passadís on suposadament hi havia una sala on es reuneixen els monitors a preparar el que s’ha de fer. El cas és que aquesta sala no existeix, entre d’altres coses, perquè els monitors mai no preparen res per als nens. Per sort dos d’ells arribaven quan vaig sortir del menjador.

Eren un noi de la meva edat i una dona que voltava els cinquanta. Només faltava una altra dona de la mateixa edat que va arribar cinc minuts després. La primera dona era bastant flor i la segona tenia ànsies de poder. La dinàmica del grup era un diàleg tancat entre el noi i l’ansiosa ignorant constantment la flor. No em va semblar un grup agradable. La majoria de la conversa estava dedicada a criticar els joves i la seva falta de respecte. Em van avisar que els nens eren terribles i que em preparés a repartir canya.

Quan van arribar els nens vaig veure que els tractaven com a presos. Només els parlaven per a donar-los ordres o renyar-los, mai no els somreien, mai no creuaven paraules amables sobre qualsevol cosa. Jo crec que hi havia menys respecte per part dels monitors que per part dels nens i que el problema era la canya que repartien. Vaja, si els quatre suposadament més mal educats de tots quan sortien al pati van recollir sense queixar-se un tros de pa que els va caure a terra després que els digués només “Nois…” assenyalant-lo, crec jo que el problema no són ells.

2 thoughts on “Monitors per diners

  1. És molt cert… Jo també vaig treballar a una d’aquestes escoles de Sarrià i també m’hi vaig trobar… Per ells un nen que es porta malament és un nen que menja lent, o que simplement fa una mica més de tontaries del compte…

  2. La feina de monitor no s’hauria de fer com a feina (entre d’altres coses perquè tampoc no se’n treuen gaires diners). O et dediques als nens amb vocació i ganes de passar-ho bé (amb límits i educació) o generalment t’amargues i els amargues a ells.

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.