Que la puguis portar no vol dir que la puguis utilitzar

Se suposa que les consoles milloren cada vegada més amb nous sistemes de joc i altres idees innovadores, tot i que això no sempre és així.

La setmana passada, quan vam fer el relleu de nens, uns pares van donar la Nintendo DS al seu fill tan bon punt va sortir de l’alberg i es va tancar al cotxe a jugar. Deixant de banda que és una mica trist tenir el fill fora de casa dues setmanes i enviar-lo a l’exili digital en comptes de treballar les relacions familiars, un altre pensament em rondava pel cap: Hi podrà jugar bé al cotxe?

Sorpesa, un joc del Mario!

Fa unes setmanes, quan era al tren carregant coses del pis de Barcelona cap a Vilafranca, cansat de tants llibres que havia llegit per començar el treball del màster vaig decidir encendre la DS. Era el primer cop que utilitzava aquesta consola fora de casa i, el que és més important, en moviment.

L’experiència va ser un fracàs. Havia jugat altres vegades amb consoles portàtils al tren o a l’autocar, però no hi ha gaire diferència amb fer-ho a casa perquè el moviment del vehicle no afectava el joc. Amb una consola tàctil és diferent perquè si el vehicle es mou, tu et mous, i si tu et mous, el control tàctil se’n va a can Pistraus.

És a dir, tota la innovació que Nintendo no posa en els jocs —mil modificacions del Super Mario Bros. i altres mil minijocs del Mario—, quan la posa en un sistema de joc tàctil, converteix la consola portàtil en una consola que es pot portar, però que no es pot moure.

2 thoughts on “Que la puguis portar no vol dir que la puguis utilitzar

  1. Jo tinc uns quants Pokémon pendents ara i una desena de jocs més de GBA i DS i una altra de PS2. Llàstima que tingui tan poc temps aquest estiu (tot i que demà començarà el meu mes sense nens!).

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.