Les ulleres són per veure-s’hi

Hi ha una cosa que tothom té present en mi perquè és clarament visible, però que, tot i tenir-la just davant dels ulls, jo no veig mai: les ulleres.

Potser no té gaire sentit que parli d’ulleres ara que es consideren un accessori indesitjable i tothom duu lents de contacte. Excepte els moderns, que de vegades porten ulleres fins i tot sense necessitar-les i, a sobre, de pasta —ells sí que són indesitjables de debò. Les meves ulleres no són de pasta, ni les porto per estètica, ni considero que em facin més lleig —sovint em diuen que estic millor amb elles, pel costum suposo.

Si jo hi veig perfectament!

El que em preocupa de les ulleres no és la incomoditat de què es queixen alguns. Que algú m’expliqui com necessitar potets i líquids i posar-te els dits als ulls supera treure’s unes ulleres i deixar-les a qualsevol lloc en comoditat. El que de debò em preocupa és que estiguin netes.

I un cop més, podem dividir el món en dos: els que veuen la brutícia a les ulleres quan ningú més la veu i els que no veuen la brutícia a les ulleres quan tothom la veu. Jo sóc del primer grup. Qualsevol volva de pols al vidre es tradueix en un punt blanc flotant i les taques greixoses fan les imatges borroses i descomponen els punts de llum en diversos feixos. Per això no entenc aquells que duen les ulleres visiblement brutes, que te’ls mires i dubtes si creu que és a Lleida, amb boira cada dia. Jo no voldria ofendre ningú, però, per a mi, la gent del segon grup o són tan cecs que les ulleres no els fan cap servei o són uns porcs.

5 thoughts on “Les ulleres són per veure-s’hi

 1. El meu únic contacte amb el món de les ulleres és amb les de sol, però he de reconèixer que també em passo el dia netejant-les; no suporto que tinguin cap ditada. De fet, ni tan sols suporto la brutícia en les ulleres dels altres; per alguna raó em posa nerviosa.

 2. Ei, Pons, que jo porto ulleres, però tinc uns ulls preciosos! És el que m’han destacat més vegades (cinc persones en tota la vida) després d’una molt més popular llarga llista de defectes.

  Montse, si és cert que criticar els altres uneix (que ho és), tu i jo ens faríem de seguida si tinguéssim algú amb les ulleres brutes a prop.

 3. Bon dia!! si és que es pot dir així!!!

  EEHHHH!!! Que jo també tinc uns ull preciosos i també porto ulleres!!! És més… amb les ulleres encara se’m veuen més els ulls i fan que em ressalti la mirada. 🙂

  Tampoc puc entendre la gent que les porta brutes… a mi em fa mal d’ulls veure el tel que es posa a les ulleres de segons qui…

  De totes maneres, les porto perquè sinó, no hi veuria bé… i les lentilles fan que se’m ressequin els ulls…

  Bona vista!!!!

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.