Breu apunt: «Comparativa d’eines de traducció assistida»

Dimecres passat l’Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya (APTIC) va oferir una xerrada gratuïta de dues hores en què Anna Estellés, traductora i professora universitària, comparava algunes eines de traducció assistida (TAO).

Eines de traducció assistida analitzades

Eines de traducció assistida analitzades

La xerrada va ser molt dinàmica i entretinguda, tant per l’humor de la ponent com per la participació d’alguns dels assistents més experts. L’Anna ens va fer unes pinzellades de les característiques més importants de SDL Trados, MemoQ, OmegaT i Wordfast. Tot i així, potser el que em va faltar és un quadre resum de les diferències més importants que intento oferir ara:

 

SDL Trados

MemoQ

OmegaT

Wordfast

preu (€) 695 (1 llicència), 820 (2 llicències), 99 (prova) 620 (2 llicències) gratuït 400 (1 llicència)
formats d’arxiu tots tots bàsics tots
genera arxius en format igual a l’original igual o diferent a l’original
compatibilitat amb eines TAO no completa memòries de SDL i d’OmegaT SDL
altres edició al núvol, problemes amb etiquetes, alinea diferents formats alhora gran comunitat a Internet, ideal per a traducció ES>CA automàtica

7 thoughts on “Breu apunt: «Comparativa d’eines de traducció assistida»

    • Més aviat no. Primer tradueixes textos a l’estil tradicional i amb aquestes eines alinees fragments del text original amb els seus corresponents en la traducció i crees una memòria de traducció. Aquesta memòria no és un recull de traduccions automàtiques, és un recull de decisions raonades d’un professional. I els programes de traducció assistida reconeixen fragments similars als que has traduit anteriorment i et suggereixen la traducció que vas fer un dia.

  1. Retroenllaç: Notes d’una xerrada sobre traducció assistida | Per a lectura i decoració

  2. Si puc opinar, no definiria com “bàsic” el suport de formats d’arxius de OmegaT, ja que pot processar directament més de 20 formats diferents i, amb un simple plugin (només s’ha de copiar una carpeta en un directori) uns 10 més. Disclaimer: he escrit un llibre sobre OmegaT i soc poc neutral al respecte… 🙂

    • Doncs sí que pots opinar —per permís i per capacitat. Potser és que la ponent considera que aquests 20 formats són els bàsics en contrast amb altres eines que els accepten tots o que jo vaig simplificar les seves paraules. En tot cas, ara ja en tenim els detalls. Gràcies.

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.