Permeteu-me que sigui vulgar

Permeteu-me que faci una cosa molt comuna, típica, ordinària, vulgar, en aquestes dates. Permeteu-me que faci públics els compromisos que he adquirit en la intimitat del jo.

Bonica deoració per a aquestes festes [Jeremy Sternberg]

Bonica deoració per a aquestes festes [Jeremy Sternberg]

No, no he fet cap propòsit especial per celebrar un conjunt de 365 dies definit per convenció —si vull millorar alguna cosa no espero al canvi d’agenda—, però els últims mesos he fet certs ajustaments que aquí recullo i ara aprofito la situació per aparentar gran profunditat intel·lectual i, a més, exercir una mica de pressió social exposant-me al fracàs públic.

LLETRES
–          Aprendre un idioma amb pocs parlants. Ja parlo anglès i castellà; puc viatjar pel món. Vull aprendre un idioma per curiositat, per guanyar credibilitat quan espero que altres aprenguin català i, les coses com són, per fer el fatxenda.
–          Millorar el francès. Torneu amunt i recordeu que estem en l’apartat de lletres.
–          Ampliar coneixements sobre traducció. Tot i que certs estudis i conferències no m’aportin tot el que n’espero, és millor poc que res. I també confio en la pràctica, que és la millor manera d’aprendre.

CIÈNCIES
–          Esdevenir un químic de debò. Vaig fer moltes pràctiques a la universitat, en empresa, el màster, però sempre en clau de formació i en períodes relativament breus. Aquest cop l’objectiu de la meva presència al laboratori és ser químic, no aprendre’n.

ALTRES
–          Ampliar els quilòmetres que nedo per setmana. Ja sigui anant a nedar més dies o fent més piscines quan hi vagi. Si l’activitat que t’agrada és també sana, què fas a casa?
–          Sortir al carrer cada dia. Seguint amb la línia anterior de sortir de l’habitació. Encara que sigui per baixar les escombraries o comprar el pa.
–          Dedicar-me més als llibres i als jocs. Llibres, videojocs i jocs de taula, el millor recurs quan no tens una piscina a mà.

Sí que podria haver fet una llista molt més llarga… si busqués el camí cap a la frustració amb uns objectius inassequibles.

7 thoughts on “Permeteu-me que sigui vulgar

  1. Penso que està molt bé fixar-se propòsits assolibles, i els teus em semblen a més força recomanables. A veure si te’n surts, potser així l’any vinent podràs apujar una mica el llistó.

  2. Retroenllaç: Fi de cicle del swing | Traduquímica et al.

  3. Retroenllaç: Parlo polonès. Quin poder tens tu? | Traduquímica et al.

  4. Retroenllaç: Els avantatges de les consoles de penúltima generació | Traduquímica et al.

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.