‘La terminologia en les ciències de la vida, en la química i en el món educatiu’

SÀNCHEZ FÈRRIZ, Miquel-Àngel (curador). La terminologia en les ciències de la vida, en la química i en el món educatiu. Barcelona: Institut d’Estudis Catalans, 2013. (Memòries de la Societat Catalana de Terminologia; 4)

L’any passat vaig tenir un regal de Reis en forma de llibre per correu. Aquest any s’ha repetit el fenomen, tot i que no ha estat una novel·la, sinó un recurs terminològic. La Societat Catalana de Terminologia (SCATERM), societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), ha publicat el quart volum de la col·lecció Memòries de la Societat Catalana de Terminologia, titulat La terminologia en les ciències de la vida, en la química i en el món educatiu.

Interessant, útil, en línia i gratuït

Interessant, útil, en línia i gratuït

En aquesta col·lecció, la SCATERM recull els textos de les jornades i seminaris que organitzen. El present volum recull tres actes, cada un centrat en una de les tres matèries que es mencionen al títol. Si en voleu més detalls, els actes es titulaven «Terminologia de les ciències de la vida: criteris i recursos», «La nomenclatura química de la IUPAC en català» i «La terminologia en el món educatiu: didàctica, recursos i estratègies».

Si encara en voleu més detalls, tot el llibre està disponible en PDF al Portal de publicacions de l’IEC. Es poden descarregar gratuïtament els diferents textos per separat.

Jo vaig ser als tres esdeveniments i val la pena fer-hi una ullada si una de les matèries us toca de prop. A més, com ja sabeu, una de les intervencions sobre nomenclatura química és meva —per això he rebut el llibre—; tot i que un dels accents de l’article no ho és, però em faig responsable de la resta.

I si us interessa la terminologia relacionada amb la documentació, la traducció o la jurídica, entre d’altres, no deixeu de consultar els volums anteriors de la col·lecció.

3 thoughts on “‘La terminologia en les ciències de la vida, en la química i en el món educatiu’

  1. Retroenllaç: Any sabàtic: vergonya, normes i alcohol | Traduquímica et al.

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.