Permeteu-me un altre trio literari

És ple estiu i fa mandreta escriure entrades, principalment perquè els lectors ho són menys quan fa bon temps. Però sempre hi ha recursos.

Fa tres anys us vaig oferir un trio literari de llibres que havia comentat a Either a linguist or a chemist be. Aquest cop us ofereixo una novel·la històrica, una fantàstica d’humor i tres contes de Nadal —per fer passar la calor. Només cal que seguiu els enllaços dels títols.

Història, humor i Nadal segons Boyne, Pratchett i Dickens

Història, humor i Nadal segons Boyne, Pratchett i Dickens

BOYNE, John. The Boy in the Striped Pyjamas. London: Black Swan, 2007.

‘Nine-year-old Bruno knows nothing of the Final Solution and the Holocaust. He is oblivious to the appalling cruelties being inflicted on the people of Europe by his country. […] Until he meets Shmuel, a boy who lives a strange parallel existence on the other side of the adjoining wire fence and who, like the other people there, wears a uniform of striped pyjamas.’

PRATCHETT, Terry. Making Money. London: Corgi Books, 2008.

‘Who would not wish to be the man in charge of Ankh-Morpork’s Royal Mint and the bank next door? […] The Chief Cashier is almost certainly a vampire. There’s something nameless in the cellar (and the cellar itself is pretty nameless), and it turns out that the Royal Mint runs at a loss. […] Oh. And every day he [Moist von Lipwig] has to take the Chairman for walkies.’

DICKENS, Charles. The Christmas Books — A Christmas Carol · The Chimes · The Cricket on the Hearth. London: Penguin Books, 1994.

‘Along with The Chimes and The Cricket on the Hearth, A Christmas Carol celebrates the joys of the festive season. Each of these books is politically provocative and aims to stimulate the reader’s pity and charity for the poor, but the tone is so intimate and the style so humorous that poverty and ignorance yield to generosity and compassion.’

3 thoughts on “Permeteu-me un altre trio literari

  • ja veig que no… doncs resulta que s’ha perdut un comentari que he fet abans… deia quelcom com ara

   “Some friends and bloggers speak wonders of this author” et refereixes a mi, no? 😉
   Per cert, perquè vas començar pel segon d’en Moist von Lipwig i no pel Going Postal? Ja l’has llegit?

  • Per què hauria de moderar els comentaris si només comentes tu?

   Sí, estás inclòs en aquella frase :). Vaig començar per aquell perquè me’l van regalar. Encara no he llegit el primer. Però tant li fa; tots vam veure les parts 4-6 de La Guerra de les Galàxies abans de veure les 1-3 i no passa res. El que sí que he llegit ja és The Colour of Magic. Pots estar orgullós de mi.

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.