Sol a classe 3

En la primera edició d’aquesta sèrie em vaig quedar sol per l’absència inesperada de la professora titular d’anglès de l’escola, en la segona la substituta —una professora d’educació física— encara no havia arribat. Creieu que no podria ser pitjor?

La setmana passada va arribar la substituta com m’havien promès. He de dir a favor seu que em va sorprendre molt positivament perquè em va ensenyar com havia endreçat l’aula d’anglès i la programació de les classes que havia fet. Resulta que, tot i no ser una professional de l’anglès, el domina suficientment per a fer classe als primers cursos de primària i fer exercicis amb els més grans. Sí que vaig preparar algunes coses més de les que acostumo a preparar, però res exagerat.

I dius que ets professor d'anglès?

Quan em començava a agradar treballar amb la classe sencera a canvi de tenir algú que entengués tot el que dic i que s’ocupés dels més problemàtics o lents, arribo aquest matí a l’escola i després de cinc minuts esperant a l’entrada de la classe em comuniquen que la substituta està malalta. Ara els nens em consideren una mena d’heroi supervivent a la maledicció dels professors d’anglès. He fet una ullada ràpida al que havia programat i ho he adaptat com m’ha semblat. Aquesta vegada, però, m’he assegurat que els tutors vinguessin a les seves classes.

Com sempre, hi ha algun cas digne de menció. La tutora que fa dues setmanes va desaparèixer suposadament per anar al lavabo avui ha participat activament. M’ha agradat que hi fos posant ordre, animant-los a cantar i resolent dubtes fins que ha corregit la pronunciació de message d’una nena fent-li canviar ‘mèssaj’ per ‘míssij’. No seria tan greu si no hagués estat professora d’anglès fa un temps. A la tarda, en canvi, ha vingut el substitut d’educació física —sí, un altre substitut i d’educació física— i, tot i confessar-se ignorant de l’idioma, ha ajudat als menys espavilats.

La conclusió que en trec de moment és que la millor companyia per a les classes d’anglès són els d’educació física. Em pregunto si és per això que les colònies d’estiu on combinem idiomes i esports tenen tant d’èxit.

5 thoughts on “Sol a classe 3

  1. Els professors d’anglès i els de educació física encaixen bé? Així doncs igual que encaixen bé els programadors informàtics i els proctòlegs!

  2. Retroenllaç: Tot s’acaba; com la vida del rei « Visc en un bloc

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.