TED – Idees que val la pena difondre

TED és una organització que va sorgir el 1984 arran d’unes jornades sobre tecnologia, entreteniment i disseny —d’on provenen les inicials, tot i que ara tracten qualsevol tema.

Tecnologia, entreteniment i disseny i moltes més coses. (font)

Tecnologia, entreteniment i disseny i moltes més coses. (font)

Actualment se celebren dues jornades anuals de quatre dies. TED Conference són les jornades originals que se celebren a Califòrnia a la primavera. D’altra banda, les jornades TEDGlobal es van organitzar per primera vegada el 2005 i tenen un enfocament més internacional. Se celebren a l’estiu a Edimburg, tot i que abans s’havien celebrat a Oxford o a Tanzània. Els oradors d’aquestes jornades ofereixen ponències dinàmiques, atrevides, curioses, emotives o sorprenents d’entre 3 i 18 minuts.

TED va crear TED Talks per compartir aquestes xerrades en línia. Avui ja compta amb més de 1.500 vídeos, tots subtitulats en anglès i en multitud d’altres llengües gràcies al projecte TED Open Translation Project, a través del qual voluntaris seleccionats de tot el món tradueixen la transcripció en anglès de les xerrades als seus idiomes. Més d’un 15 % dels vídeos ja tenen subtítols en català.

Us recomano que hi feu un cop d’ull. És impossible no trobar-hi res que us interessi.

2 thoughts on “TED – Idees que val la pena difondre

Què n'opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.